Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rajčatová polévka s bazalkou

0.0
Rajčatová polévka s bazalkou

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená nadrobno půl lžičky cukru 1 mrkev, na kostičky 1 brambora, na kostičky 1 stroužek česneku, na drobno nebo utřený zhruba 700 g rajčat, uzrálých na slunci, nakrájené na větší kostky 1 lžička rajského protlaku 1 bobkový list sušený nebo 2 čerstvé 1 lžička tymiánu (sušený nebo čerstvý dle možností) 4 čerstvé listy bazalky, na hrubo natrhané 375 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru sůl a pepř bazalkové listy na ozdobení

Postup přípravy

Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme cibuli a posypeme cukrem. Na mírném ohni smažíme asi tak pět minut.
Přidáme nakrájenou mrkev a bramboru, přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme na velmi nízkém ohni dalších 10 minut, aby zelenina byla mírně nahnědlá, ale ne připálená!
Zamícháme česnek, rajčata, rajský protlak, bylinky a vývar a osolíme, opepříme. Přikryjeme a vaříme na nízkém ohni 25 minut, dokud není zelenina měkká.
Rozmixujeme a servírujeme s listem natrhané bazalky.
Polévka je příjemná studená v létě, v zimě je skvělá horká jako překrm.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie